dimecres, 7 de maig del 2014

L'educació de les famílies als fills



Els pares eduquen els seus fills tal i com han rebut ells educació dels seus pares. Hi ha qui els educa amb afecte i comunicació i hi ha qui els educa amb exigència i control. També hi ha famílies que posen en pràctica les quatre característiques depèn del moment, i personalment, crec que és la millor manera d’educar-los.

No totes les famílies eduquen als seus fills igual ja que, com he dit, s’acostuma a educar basant-se en la pròpia educació que un rep, intentant millorar o no les coses dolentes. Podem comprovar que no tots els nens estan educats igual només mirant diferents nens (no és necessari observar-ne molts) perquè tots tindran un caràcter diferent i cadascú reaccionarà diferentment dels altres davant de diverses situacions.

Hi ha 4 diferents pràctiques educatives en les famílies:

- La primera són els pares democràtics, que són aquells que mantenen una relació afectuosa i comunicativa amb els seus fills però a la vegada també són exigents amb ells.

- Un altre manera d’educar que tenen els pares és autoritàriament. D’aquesta manera no tenen cap mena d’afecte ni comunicació amb el nen i tot el que diuen s’ha de fer sense poder parlar-ho. No tenen en compte els interessos ni les necessitats dels nens i solen abusar del càstig si alguna cosa no és com ells volen.

- La tercera manera que eduquen són els pares permissius; aquests tenen molt d’afecte i comunicació envers el nen, que fins i tot n’abusen. Per tant, no posen cap mena de restricció ni exigència.

- L’últim tipus de pràctica educativa que hi ha és la dels pares indiferents. Aquests, són els que tenen molt poca implicació i poca relació en la criança del nen. També a vegades posen càstigs sense motiu o molt directes.

Personalment, el millor estil de pares és el primer que he explicat, els pares democràtics que tenen una relació pròxima amb els seus fills però tot i així sempre està clar qui "mana" en cada moment.
"Dos chicas estudiando"

Autora: Anna Olivé Montalà

4 comentaris:

  1. Hola, som el grup del bloc "El desenvolupament infantil FDLP" http://eldesenvolupamentdelinfantfpd.blogspot.com.es/

    Quin és l'estil educatiu més adient per a què els pares eduquin els seus fills i filles?

    ResponElimina
  2. Tal i com hem explicat, per a nosaltres, el millor estil de pares és el primer que he explicat, els pares democràtics que tenen una relació pròxima amb els seus fills però tot i així sempre està clar qui "mana" en cada moment i per tant, són exigents amb ells quant cal.

    ResponElimina
  3. Hola!
    Sóm el grup "levoluciodelsinfants.blogspot.com" després de llegir el vostre article, ens hem preguntat que farieu vosaltres com a docents si us trobesseu amb un nen amb dificultats d'aprenentatge a causa d'uns pares indiferents.

    Salutacions!

    ResponElimina
  4. Hola! El que s'ha de fer és ajudar-lo el màxim possible des de l'escola. A més a més, hem de fer reunions periòdiques amb els pares per ajudar-los a ajudar al seu fill.

    ResponElimina